Sömnaden funkar bättre än bilen

Vilken dag. Det smällde vid ena framhjulet i lördags när jag skulle till stan. Sedan skrapade och lät det konstigt. En kompis tittade och lyssnade och trodde det var sten från grusvägen som kommit i kläm bakom bromsskivan. Jag vet inte, det kändes fel. Jag körde och tränade igår kväll. Det lät. Inte när jag bromsade men när jag svängde. Idag ringde jag verkstan och körde in för att kolla upp det. Båda fjädrarna fram hade gått av och låg och gned mot däcket. Det blir dyrt.
Gick in till symaskinsgubben och köpte tråd till mina påbörjade projekt. Hade sedan sånt flyt att bussen hem kom efter ett par minuter. Det är köp-en-lott-läge på den med en buss i timmen. Nu håller jag tummarna för att de hinner bli klara med bilen till i morgon så jag slipper åka kollektivt till jobbet. Första dagen efter sjukskrivningen i morgon. Jag är lite rädd för hur det ska gå. Orkar jag? Men idag har jag varit igång hela dagen här hemma och det har ju gått bra. Sömnaden kom igång på riktigt.

Här måste jag bara inflika att Toots Thielemans är världens bästa symusik. Det funkar säkert till annat pyssel med. Glatt, svängigt och instrumentalt. Perfekt när jag ska tänka emellanåt. Texter stör mig då. Jag har svårt att skärma av dem. Ja, jag stänger av radion när jag ska fickparkera bilen med. Toots Thieleman är grym på att vissla. Tanken slog mig att om jag hade varit professionell visslare hade min karriär varit slut nu efter operationen. Det är jättesvårt att vissla med en bedövad underläpp, prova nästa gång du har varit hos tandläkaren.

 

20170320_171218Två plagg ur Lotta Jansdotters bok, Everyday Style, blev färdiga. Byxorna, Owyn pants, i linne var i det närmaste klara. Bara resåren och fållning kvar när tråden tog slut. Jag har sytt mig ett par nya favoritbyxor! De är så sköna att jag glömmer att det inte är mysbyxorna jag har på mig när jag har provat. Precis så vill jag att min vardagsgarderob ska vara. Skön som pyjamas men snyggare.20170320_171357

Jag sydde bakfickor på dem för att kunna ha annat än tunikor med fickor till dem på jobbet. Resåren sys fast på sidorna så att rynket inte hamnar på magen. Så enkelt. Så smart. Varför har jag inte tänkt på det själv?! Jag som inte är så förtjust i tantmagen behöver inte extra fluff just där.

20170320_222359Tunikan Esme tycker jag om formen på. Nu har jag inte provat med bh, men jag tycker att insnitten sitter konstigt? Att detta tyget äntligen har fått bli något är roligast av allt. Jag köpte det i en av småbyarna utanför Färgelanda någon gång i slutet på förra millenniet. Jag började sy lite redan då men tappade lusten för att jag var så dålig. Tyget gav jag till mamma som inte sydde av det. Hon gillade inte färgen, tror jag. Nu har det legat till sig länge nog, tänker jag. Färgen är mer terrakotta i dagsljus. Får se hur jag trivs. Nästa gång kommer jag hur som helst att göra infodringar i ärmarna med. Igår var jag och invigde mitt gymkort. Bygger jag några som helst muskler på överarmarna kommer jag att behöva klippa om ärmhålen med.

Att jag behöver träna är annars uppenbart när jag har en sydag. Bordet jag klipper vid är för lågt. Ryggen skriker åt mig nu. Om jag hittar ett höj- och sänkbart skrivbord funderar jag på om jag skulle kunna göra något slags kombinerat mat- och klippbord av det. Det kanske räcker med ett underrede och lägga en bredare skiva på? Jaja. Just nu behöver jag inte fundera på det. De pengar jag eventuellt har läggs på visdomstandsborttagningen och bilreparation. Men gymkortet har jag, så jag kan ju träna så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *