Sytorka bruten!

20170213_12270413 februari. Det är längesedan jag hade symester nu. Och ärligt, jag tappade sugen där. Sydde jeans, de blev skitsnygga. Och alldeles för små. Till viss del skyller jag på att jag hade denim utan stretch och gick upp för få storlekar för att kompensera. Fast, ärligt talat. Jag har nog gått upp någon storlek själv också. Mina lår är numera så där gulligt mulliga, så där som jag tycker är skitsnyggt på alla andra. Tror det tar lite tillvänjning innan jag gillar det på mig själv. Det blev inga jeans. Och inget annat heller. Jag tappade sylusten där och då. Har roat mig med att möblera om och flytta mat- och klipprummet närmare syrummet. Det blev bättre.
20170213_122723
I helgen kom längtan att sy tillbaka. Den har krupit fram lite bit för bit. Och nu var jag ledig och det färgglada tyget tvättat och tumlat. En enkel a-linje tänkte jag och det tänkte de som gav mig råd i sygruppen med. Jag tänkte först ha en kort ärm men sedan kom jag på att jag ville ha den lilla gluggen i nacken och då fick det bli infodringar istället. Första gången jag har lyckats med att vändsy någonting! Tjoho!! Jag som var rädd att sykunskapen hade självdött under sytorkan. Däremot visade det sig att klänningen pösar sig i ryggen och ser rätt trist ut framtill. Nästa gång jag är utvilad och ledig ska jag ta och prova att ta in några veck. Kanske blir det bättre då? Inte lika mycket a-linje, men det kan jag ju strunta i bara den sitter som jag vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *