Köket är framme!

20161211_204622Asa, dra, hej och hå! 2000-talet, jag är här! Stugan med. Eller ja, 1999, åtminstone. Jodå. Diskmaskin minsann. I mitt lilla torp. Latmask blev jag kallad idag. Kan förstå det. Jag bor ju ändå ensam. Men du, om jag har burit in mitt diskvatten, kokat det, diskat och sedan burit ut slabbet när jag är klar i tio jävla år, är jag jävligt värd en diskmaskin. Så det så. Tesilarna har inte varit så rena sedan jag tog med dem hem till föräldrarna och diskade dem i deras diskmaskin.
Köksskåpen och alla lådorna är urtorkade, rensade och allt som var muskissat eller bara allmänt smutsigt går nu i diskmaskinen. Diskmaskinen, jag har en sådan nu förstår du. Ja, jag är extremt tacksam för det.

Pappa har varit här i helgen. Det är han som har installerat nymodigheter. Jag har under tiden spänt upp husets skarvsladdsysstem i taket istället för att ha det liggande som ett meandermönster efter golven. Dessutom har jag satt en liten list med isoleringsband i dörrkarmen. Tanken är att jag ska sluta fågelskåda genom dörrspringan. Eller åtminstone att det ska sluta dra så kallt. Jag tror att jag får ta till den gamla fina lösningen med draperier också för att få det riktigt bra. Men just nu räcker det. Jag är nöjd.
20161211_204718
När jag drog in vatten och började planera för modernt kök och badrum la jag ut en tiggeriannons på fejan. Diskmaskinen kommer där ifrån. Tack! Knappen håller sig inte intryckt. Men det är en gammal goding med just riktig knapp, ingen elektronisk touchknapp utan en riktigt mekanisk. Alltså fungerar även mekaniska lösningar. I detta fallet en tvättäkta tandpetare. Tadaa! Jag har diskmaskin.

Detta skulle kunna ses som ett skrytigt heminredningsinlägg. Men jag är en ärlig människa. 20161211_204641Så här ser spiselvrån ut. Där bor allt som inte har någon plats. Och elprylarna som ska in i vagnen när jag väl får ändan ur och inreder den. Mattan hänger dessutom och torkar på en supersnygg, lagom bred men trasig 70-talsmangel. Pappa försökte laga den idag men det verkar som att delar av motorn behöver bytas ut. Mangeln ska alltså till tippen.
Längst i bakgrunden ser du min provdocka. I fredags fick jag sylust igen, för första gången på flera månader. Jag blev inte klar, men en klänning är faktiskt på gång. Kragen ska sys fast, knappar och knapphål ska sys och ärmarna ska på. Sedan kan jag se ut som en liten pepparkaksgumma om jag vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *