Dubbla projekt, röj och modernisering

Röjningen har lite gått i stå här. Lönearbete har den effekten på mig. Uppdraget att rensa översta hyllan i något skåp, är inte gjord. Däremot vet jag vilket skåp som står först i tur. De översta två hyllorna i städskåpet innehåller allt från verktyg, trädgårdsredskap, snigeldödarmedel och allt annat som kan behövas. Det ska jag ta tag i snarast.

Papperssorteringsutmaningen orkade jag inte ens titta färdigt på. Det säger lite mer om mig än jag egentligen är intresserad av att dela med mig av offentligt. Men så är det. Viktiga papper och pengar är det enda som ger mig riktigt ångest i dagens läge. Jag hann se hennes fiffiga mapp och tänker att en sådan skulle jag ha. Allt som måste köpas in får vänta till efter den 27:e. Pengarna räcker inte till minsta utsvävning när jag ska spara till mitt Stora Projekt: Torpet in i 2000-talet.
Hallrensning känns bra. Det är knappt ens en arbetsuppgift. Sådant gillar jag.

Jag blev av med ytterligare en bärkasse tidningar idag. Allt som försvinner ut är av godo. Och trots att jag ville skänka bort även denna kassen så fick jag 100 kronor av mottagaren. Det kändes lite konstigt, men den passar bra i bensintanken på lilla bilen.

Torpet in i 2000-talet går framåt, även om det är längre framförhållning på momenten där. I tisdags åkte min far och jag och köpte en byggbod på hjul. I den ska det byggas badrum, tvättstuga och bastu på tolv välanvända kvadratmeter. Nästa helg kommer vagnen på plats där den ska stå. Det var bara jag som inte fixade att backa in den på plats. Imponerad över mig själv att jag bara fick hem den i ett stycke efter bilen. 20160907_1544491

Miljöinspektören gav mig bästa födelsedagspresenten när hon berättade att jag, eftersom jag inte ska ha vattentoalett, bara behöver ett bdt-filter. Ett sådant kostar ca 10 000 kronor. Jämför det med ett avlopp som kostar 50 000. Idag var hon på plats och hon tyckte min plan av placering av filtret var bra. Företaget som säljer filtret tyckte att jag skulle ha en liten infiltration för det renade vattnet. Inte ens det tyckte hon att jag behöver. Mycket tacksam torpare här.
Brunnsborrarna kommer i oktober och sedan är allt på gång.
Jag har fått tag i en billig begagnad tvättmaskin. Köper den redan idag fast det lär dröja innan den kan installeras. Pappa lämnade släpet här när han åkte hem så det är lika bra att passa på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *