Utmanande röj

Jag är en rörig människa. Dessutom har jag alldeles för mycket saker. Nu har jag gått med i ett evenemang på Facebook där jag under 30 dagar ska rensa här hemma. Olika utmaningar varje dag som ska ta mellan 5 och 15 minuter att genomföra. Jag har redan konstaterat att det får bli när jag inte jobbar långpass. Lediga dagar kan jag å andra sidan ta flera utmaningar på en gång.
Gårdagens, att rensa ut något jag stört mig på länge, flummade jag bara över genom att betala räkningarna. Fast idag, idag hände det på riktigt. 20160902_150903

Säckarna innehåller tyg. Jag fick ärva min mors tygsamling. Hon i sin tur ärvde farmors på 90-talet. Jag tog det jag tyckte om och det var verkligen inte lite. Detta blev kvar efter att några vänner tagit vad de ville ha. En annan vän hämtade resten och lämnar det till några kvinnor på en flyktingförläggning. Hoppas att det ger dem lika mycket glädje som det jag behöll ger mig.

Syrummet är, för att vara jag, rätt okej. Jag har påbörjat en minst åtta månader lång period med extremsparande. Mina tygskåp kommer alltså inte att fyllas på under den tiden. Det kan vara skönt det med, att sy upp det jag har, få mer överblick på det som blir kvar och börja om på nytt med lite mer urskiljning. Risken att jag ska bli sysslolös är inte stor.20160811_095940

Nu går jag ut i köket och ser vad jag kan rensa ut där ifrån. Sedan är dag ett och två avklarade och jag kan göra vad jag vill. Jag är långledig och planen är faktiskt att extrarummet ska vara i ordning innan jag börjar jobba igen. Nu när tygerna är borta känns det så mycket enklare. Fast idag blir det nog mest soffhäng. Sov kanske tre timmar på jobbet i natt. Det är för lite för att min hjärna ska fungera riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *