Semesterplan med lösnummer

20160630_123313Idag jobbar jag det sista passet innan semestern. En stickning är påbörjad. Den första riktiga sedan min armbåge började bråka i våras. Det var svårt att låta bli i början men på slutet har jag inte haft någon lust trots att akupunktur och hantelövningar hjälpte mig att bli av med både smärta och domningar ganska snabbt. Sömnaden har fått min tid. Tanken på en längre bilresa där jag inte behöver köra, längtan efter en mörkbrun tröja och rea på Drops-garner fick igång lusten. Deras alpacagarn är ett av mina favoriter så lätt, mjukt och varmt. Det blir en rak enkel raglantröja på rundsticka. Perfekt stickning för bilåkning och precis det jag vill ha när det är klart.

I övrigt har jag nu avslutat mina prenumerationer på Burda Style och Burda Easy. Det är så sällan jag hittar något jag vill sy i dem ändå. Dessutom har jag ett par hyllmeter med tidningar från 80-talet till nutid. Skulle behovet av krångliga eller otillräckliga beskrivningar dyka upp har jag så jag kan stilla mitt lystmäte ändå. Allt om handarbete provade jag men släppte den rätt fort. Det jag har sytt ur dem är så oformligt och ser så extremt hemmasytt ut. Andra gör snygga saker med deras mönster men jag tror att de har större skicklighet i modifiering än vad jag har.

För min del är det mer ekonomiskt försvarbart att köpa böcker även om varje bok kostar ungefär lika mycket som tre månaders tidningsprenumeration. Modellerna i de böcker jag använt mig av känns mer genomtänkta, arbetsbeskrivningarna är tydligare och även om jag inte fastnar för någonting direkt i boken så är de mer inspirerande.

Att köpa tidningar är lite av en besatthet hos mig, så detta är ett ganska stort steg. När jag renoverade stugan var det husbyggartidningar och heminredning som drog mig till tidningshyllan. Åren då trädgården var det roligaste jag visste frossade jag i trädgårdsporr. Pion i närbild med daggdroppe… åhhh…  Vanliga damtidningar för lata dagar på stranden och en och annan Hemmets Journal eller Allers för korsordens skull. De tar ju plats de rackarna. I min lilla stuga är det en bristvara, allt eftersom intressena har skiftat så har jag gjort mig av med kassvis med tidningar. Sömnadstidningarna gör jag mig inte av med. De är för bra att ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *