Nu bor Aino hos mig

 

20160613_164516Första klänningen ur den finska boken Mekkotehdas, Aikuisille är färdig. Det blev en Aino. Jag har tittat lystet på modellen i sygrupperna länge. Tyget blev ett av farmors gamla. Hon dog på 90-talet och hade inte sytt på ett bra tag innan dess så det får väl kallas vintage. Det mysiga var att när jag pressade tyget kände jag igen doften från farmors linneskåp. Ett litet besök från henne så här en måndag kändes bra.

Men hur gick det då att sy från en finsk bok? Jag pratar ju inte mer finska än Ei saa peitää och hirvi. Mönstret var ju väldigt enkelt. Framstycke, bakstycke, fickor och ärm. Fickor i sidsöm har jag inte gjort sedan mamma hjälpte mig att sy byxor när jag var 12. Men tutorials på nätet är bra. Jag blev nöjd. Nu vet jag vilket mönster jag ska använda till mitt thaisiden jag fick av en kompis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *